Search in the website:

Your cart

Your basket is currently empty.

Return to shop

White Room Reviews: Shoot the Messiah – Album release Live

21 May 2016

SHOOT THE MESSIAH, HORDEARII & KID HARLEQUIN @FORT 33 LEUSDEN

Op vrijdagavond 12 juli kwamen er drie bands samen in Fort 33 in Leusden. De reden dat ze hier met zijn alle zijn is voor de album release show van Shoot the Messiah. Na een lange periode van schrijven en optreden hebben ze uiteindelijk een album uitgebracht. Het album heet Kill all Gods en kwam 12 juli uit. Als je benieuwd bent, vergeet dan niet het album en de review te checken!

KID HARLEQUIN

 

De avond begon met Kid Harlequin. Een band met zeker een unieke sound en zeker een goede opwarmer voor deze avond. Ze paste qua muziekgenre er misschien niet 100% tussen, maar dat maakt ze niet minder goed. Ze speelde een set waarbij je gewoon lekker vrolijk naar kon kijken terwijl er gezellig wat gedronken werd. Het licht stond goed afgesteld wat al wat goeds voorspelde voor de rest van de avond. Ook het geluid stond fijn. Het viel wel op dat deze vijf mannen er veel zin in hadden deze avond. Deze Rotterdammers waren zeker een leuke opening van deze avond met hun actieve beukende muziek die bomvol afwisseling zit.

HORDEARII

 

Hordearii, een bijnaam gegeven aan gladiatoren die vochten voor hun vrijheid. Hun houden hun naam in stand met een flink potje thrash/death. Ze weten goed een combinatie te maken van old school gecombineerd met moderne dingen. Zie het maar als splinternieuwe metal in een oud leren jasje. Het valt wel op dat ze meerdere genres erin verwerkt hebben doordat de muzieksmaak onderling uiteenlopen. Toch hebben ze een erg interessante compositie gemaakt van snoeiharde gitaarriffs met beukende breakdowns. Het was jammer dat het publiek nog niet erg actief was bij hun set terwijl ze wel echt hun best deden. Wel had er soms net iets meer bewogen mogen worden maar het was zeker een lekkere set van Hordearii.

SHOOT THE MESSIAH

 

En dan uiteindelijk komen we aan bij Shoot the Messiah. De band is de afgelopen jaren druk bezig geweest met veel optreden en schrijven. Doordat ze regelmatig optraden werden ze al steeds wat bekender in de Nederlandse scene. Nu uiteindelijk komen ze met hun eerste langspeler namelijk Kill all Gods. Een album dat bomvol verrassende dingen staat met hun unieke composities. Uiteraard konden we het niet laten om ze live te zien na het horen van het album.

Uiteraard lieten ze deze avond hun album aan ons horen in een intense en actieve show. De band wist goed hun energie te uiten naar het publiek toe waardoor het publiek lekker meedeed. Mensen gingen helemaal los erop en natuurlijk was er een moshpit. Het was daardoor al vrij snel duidelijk dat het publiek er erg veel zin in had. De set die ze speelde zat er goed in en het geluid kwam goed naar buiten. Hier en daar was het licht wel wat minder, maar het geluid was zeker goed. De band deed goed hun best om actief bezig te zijn op het podium. De snoeiharde riffs werden afgewisseld door melodieuze solo’s en de stem van de vocalist kwam er goed uit. Het was wel knap om te zien hoe de technische riffs werden afgewisseld tussen het zingen door. In ieder geval een top set van Shoot the Messiah.

Article source: https://www.whiteroomreviews.nl/reviews/live-reviews/shoot-the-messiah-hordearii-kid-harlequin/

The Author

Leroy

Read more posts from

Comments

Comments are closed.